Fiske & Skaldyrsgryde
Fiske & Skaldyrsgryde
20-25 minutter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Ingredienser
400 g kulmule
500 g blåmuslinger
200 g blomkål
250 g kartofler
3 stk gulerødder
2 dl kikærter
1 stk løg
1 spsk friskrevet ingefær
1 spsk friskrevet hvidløg
1 spsk friskhakket chili
1 ds. flåede tomater
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker eller honning
1 spsk sennep
1 spsk 7. krydderi eller en blanding man godt kan li.
1 håndfuld ærter (Helst friske)
Frisk koriander
Sådan gør du
TILBEREDNING
20-25 minutter
Skær fisken ud i store stykker, salt dem let, og stil dem på køl.
Få ordnet muslingerne. Smid eventuelt knuste eller ødelagte muslinger ud, og rens dem for sand udenpå.
Gør grøntsager og krydderier klar. Alle grøntsagerne skæres i mundrette stykker, der kan holde til at få noget varme. Korianderstængerne knækker du fra bladende og hakker dem groft.
Tag en tykbundet gryde frem. Hæld lidt neutral olie i bunden. Kom dine krydderier i med det samme. Krydderierne må ikke stege, men det må godt bruse lidt op omkring dem.
Kom nu alle dine grøntsager ned til krydderierne, og begynd at brune dem af. De skal ikke stege, bare tilberedes let.
Kom eddike i, og brænde den af.
Kom de flåede tomater i, og får det hele op at simre. Lad det stå i cirka 15 minutter. Hold øje med, at det ikke koger fast. Tilsæt eventuelt lidt vand.
Efter 15 minutter vender du muslingerne ned i. Læg låg på, og lad dem koge med i cirka 2-4 minutter.
Kom nu fiskestykkerne ned til retten sammen med de friske ærter. Damp det i 5 minutter. Server med masser af friske koriander og evt creme fraiche.