VEJLE SNAKKER SUNDHED OG KLIMA

En skøn dag til Vejle Madfest og super fedt at der kom så mange forbi og nød en Klima Taco på Søndertorv.

Stor tak til Søren Peschardt, Azra Hasanbegovic, Morten Skovlund og Gyda Marie Bay, der knoklede med at lave en masse taco til de fremmødte og var med til at sætte fokus på kost og klima.

Gyda Bay delte viden omkring plantebaserede proteiner og hvorfor det er et sundt og klimavenligt alternativ til animalske proteiner.

“Vidensdeling er en vigtig forudsætning mod ernæringsrigtige måltider” sagde Gyda Bay.

Azra Hasabbegivic fortalte om hendes arbejde med klima og sundhed i Sundheds- og forebyggelsesudvalget i Vejle kommune.

“Det der er godt for klimaet er også godt for os, for vores krop og vores sundhed. Sund kost behøver hverken at være restriktivt eller fanatisk. Sund kost skal nydes og ikke kun mætte vores maver” sagde Azra Hasanbegivic.

"Der er to ting vi arbejder målrettet rådgiver omkring. Og det er at vis skal spise lokalt og vi skal spise efter årstiderne", fortsatte Azra.

Søren Peschardt der er formand for Vejle kommunes Klima-, natur-, og Miljøudvalg talte om arbejdet med at styrke madkulturen.

“Fødevarerproduktionen udgør en væsentlig del af udledning af CO2 og derfor har vi sat initiativer igang der kan være med til at minimere madspild og ændre vores kostvaner”, sagde Søren

“Man siger at vejen til en mands hjerte går gennem maven. I virkligheden går vejen til et bedre klima også gennem maven”, siger Morten Skovlund, der er medlem af både Klima-, Natur, og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

“I udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har vi fokus på den nære klimaindsats. Det har vi fordi vi tror på, at vi sammen kan rykke på en dagsorden omkring klima og kost” fortsatte Morten.