Pære trifli
Pære trifli
20-25 minutter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Ingredienser
120 g mel
2x100g sukker
100 g smør
4 pærer
1/2 vaniljestang
2 spsk sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl cremefraiche 38%
Sådan gør du
TILBEREDNING
20-25 minutter
Skær den kolde smør i mindre tern. Bland det i en skål med 100 gram sukker og mel. Det skal nulres sammen indtil du får en ’gruset’ masse - en crumble.
Fordel dejen på en bradepande med bagepapir og varm det i ovnen ved 175 grader varmluft i 8-10 min. til den er gylden.
Skær pærene i tern.
Dernæst skal de karamelliseres på en pande med 100 gram sukker. Det gør du ved først at smelte sukkeret på panden, i lidt varmt vand. Når det er smeltet og begyndt at brune tilsæt- ter du pærestykkerne.
Når pærestykkerne er blevet kørt rundt i karamellen i ca. 5 min. er de færdige.
Creme
Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den ud med 2 spsk sukker.
Fyld cremefraiche og fløde i skålen. Bland vaniljesukkeret i. Pisk det hele sammen til det får en let flydende konsistens.
Nu skal triflien samles. Løs crumblen fra pladen, så den er i flere småstykker. Læg den nederst i skålen, kom cremen på og top af med pærestykkerne. Gentag processen et par gange.